Wie is Hannah

Hannah leerde al jong vioolspelen. Ze kreeg op 13-jarige leeftijd een vioolarm, dat een reden was om haar vioolconcerten op de tenorbanjo te gaan spelen, wat het begin inluidde van haar muzikale clownerie.

Zij studeerde met 17 jaar zigeunermuziek bij de vermaarde Gregor Seban sr. Toch was de muziek niet iets om serieus te doen “alleen voor de lol”, dus besloot Hannah euritmie te studeren. Zij koos voor de school in den Haag waar Werner Barfod een internationale academie had. Om haar studie te betalen speelde zij op straat en in vele eetcafeetjes in den Haag. Zo combineerde zij haar zigeunerliefde en de euritmie en dat bleef zij doen.

Nog tijdens haar studie en het jaar daarna voerde Hannah euritmie uit in het Haagse Kunsthuis met Laura Vink en Monica Mees. Nadat zij 2 kinderen kreeg en de euritmie even moest wachten, werd zij gecoached door Karel de Rooy ( Mini & Maxi). Vele voorstellingen werden gemaakt, zij reisde met het circus mee, met haar kinderen en speelde viool op festivals en feesten. Ook maakte Hannah muziektheater in Amsterdam, voerde verschillen de euritmische soli uit en werd in 2001 met een festivalvoorstelling naar Istanbul uitgezonden. In deze voorstelling speelde Hannah viool maar deed ook euritmie, en dát kwam op de Turkse televisie.

Nu geeft zij 15 jaar euritmielessen op verschillende Vrije scholen. Daarnaast heeft zij haar zigeuner-jazzband en speelt op feesten en partijen.

De bedrijfseuritmie die Hannah ontwikkelde, komt niet alleen voort uit haar verbinding met de euritmie maar ook uit al de boven genoemde disciplines die zij zich eigen heeft gemaakt. Zo kan zij met haar clownerie, muziek en euritmie op maat maken waar behoefde aan is.

Juli 2012

Advertenties